10 goede redenen om zeker een condoom te gebruiken

Waarom zou je een condoom gebruiken? Nu, er zijn heel veel zeer goede redenen waarom je een condoom zou moeten gebruiken. Uiteraard verschilt het wel per situatie.

Anticonceptie: Een condoom is een prima middel om ongewenste zwangerschappen te voorkomen. Natuurlijk heb je ook de pil (anticonceptiepil) en het spiraaltje, maar het condoom heeft geen bijwerkingen en hoef je niet in te slikken.

Ook kan het zijn dat jullie net een kleintje hebben gekregen en dan heb je een periode dat de pil niet goed werkt. Een spiraaltje gaat in die periode al helemaal niet en de vrouw is in die periode extra vruchtbaar. Ook dan biedt een condoom uitkomst.

Makkelijk: Het condoom gebruik je alleen op het moment dat je het nodig hebt. Je hoeft dus niet elke dag een pil te slikken of constant met een spiraaltje rond te lopen.

Geen bijwerkingen: Het gebruik van een condoom heeft geen bijwerkingen. Bij vrijwel alle andere vormen van anticonceptie heb je nogal wat bijwerkingen van hormonen en andere stoffen in je lichaam. Bij een condoom is dit niet het geval.

Schoon: Veel vrouwen gaan na de seks even naar het toilet of badkamer om zich te wassen . Bij gebruik van een condoom is dit over het algemeen niet nodig. Na de seks dus even snel het condoom afdoen, knoop er in, klaar!

Kosten: Als je de prijs omrekent per keer seksen, is het condoom vaak een stuk goedkoper dan de meeste andere voorbehoedsmiddelen. En het is zeker goedkoper om te voorkomen dan om te genezen.

Gezondheid / Soa´s: Behalve dat ze als anticonceptiemiddel gebruikt worden, is het condoom de beste bescherming tegen Soa´s. Bij goed condoomgebruik loop je nog maar nauwelijks risico op deze nare bijwerkingen van een avondje plezier.

Vakantiedagen: Door de goede bescherming die condooms bieden tegen ongewenste zwangerschappen en Soa´s, slaap je een stuk beter. Ook hoef je niet regelmatig langs de dokter om een test te doen of een oplossing te zoeken voor een Soa. Dat scheelt je weer een leuk aantal vakantiedagen.

veilig_betalen